друкувати


Шлунок людини – одна з найбільш проблемних частин тіла

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-21 12:10:15

Шлунок людини – це, безумовно, одна з найбільш проблемних частин тіла. Згідно медичним дослідженням, 15% населення страждає від закрепів, а 20% – від синдрому подразненого кишечника. А у всьому повинне прагнення до здорового харчування.

Дослідники з Університетського коледжу в Лондоні (Велика Британія) стверджують, що надлишкова гігієна кишечника, нестійка схема харчування і стреси сучасного життя призводять до проблем шлунку. Багато людей з проблемами є обережними з тим, що вони їдять, але це ніскільки не допомагає.

Таким чином, дослідники виявили те, що здатне порушити роботу шлунку і кишечника. Наприклад, деякі лікарі рекомендують пацієнтам споживати висівки. Але вони здатні лише посилити проблему закрепів, оскільки перенавантажують кишечник. Набагато краще працюють сухофрукти і кава. Картопля в лушпинні – це здоровіший варіант смаженої картоплі, оскільки він багатий вітамінами і мінералами. Проте багато хто вважає за краще додавати до нього вершкове масло або майонез, що і призводить до здуття живота.

Цибуля – це ще один корисний продукт, на думку лікарів. Але він містить цукри, які погано всмоктуються і перешкоджають нормальній роботі кишечника. Серед подібних продуктів: яблука, брокколі, брюссельська капуста, персики та сливи. Мед – це абсолютно натуральний продукт. При цьому не варто ним зловживати лише через це. Він містить дуже багато фруктози, яка погано засвоюється кишечником, призводячи до здуття живота й утворення газів. Що стосується правила п'яти овочів і фруктів на день, то тут все теж не так гладко. До їх вибору варто підійти зі всією обережністю.

Джерело: Освітній портал