друкувати


"Нову кров" у 63-тій КЗЗ увіллє "Галицький інноваційний кластер"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-21 10:30:37

Ініціатори проекту "Галицький інноваційний кластер" мають намір влити нову кров в інженерно-технічний персонал 63-го котельно-зварювального заводу, що у місті Івано-Франківську. Про це розповіла вчора, під час другого робочого засідання робочої групи з формування кластеру керівник групи – директор товариства з обмеженою відповідальність НВП "Соліс" Ірина Ковальчук.

Так, з її слів, вже незабаром на заводі планується працевлаштувати трьох перспективних випускників Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу на посади керівника проекту, інженера-конструктора та інженера-технолога, зарплата яким (відповідно 3 і по 2,5 тисячі гривень – на думку пані Ковальчук, достатньо висока, щоб заохотити молодих спеціалістів до активної плідної роботи) протягом року виплачуватиметься з бюджету Кластеру за рахунок грантів від іноземних партнерів.

Як стверджує пані Ковальчук, в даний час на 63-му КЗЗ, який є підприємством оборонно-промислового комплексу, працює чимало хороших досвідчених інженерів. Проте усі вони – люди старої формації і в більшості своїй не мають достатніх знань і навичок роботи з сучасними інформаційними системами і на сучасних програмах. Тому працевлаштування трьох молодих фахівців, які додатково проходитимуть навчання застосуванню новітніх програм і технологій у ТОВ НВП "Соліс" дозволить поєднати досвід і новітні знання задля підвищення конкурентоспроможності продукції заводу.

Автор: Сергій БІЛИЙ