друкувати


Фахівці констатують, що курс нацвалюти став гнучкішим

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-18 11:10:46

На сьогоднішній день коливання нацвалюти дозволяють говорити про те, що курс гривні до долара в країні став плаваючим, вважає заступник голови правління банку "Національний кредит" Людмила Міщук.

"Я добре пам'ятаю вересень-жовтень 2012 року, коли мене питали, що буде з доларом після виборів. Я завжди відповідала: зійде сонце, ми підемо працювати, з доларом буде все те саме. Ми звикаємо до плаваючого курсу долара, і різкої зміни в курсі долар-гривня не буде. Всі помітили, як курс піднявся у листопаді й стабілізується в грудні. У нас плаваючий курс", - сказала вона, пише Gazeta.ua.

Нагадаємо, на початку осені керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький заявив, що Нацбанк дотримується політики стабільного курсу, що базується на фундаментальних чинниках, що не означає його фіксації, і допускає незначні короткострокові коливання, до яких потрібно починати звикати.

Пізніше директор департаменту аналізу і прогнозування грошово-кредитного ринку НБУ Сергій Кораблін заявив, що центробанк підвищуватиме гнучкість курсу гривні.

Джерело: ТСН