друкувати


БК "Тирлич", абсолютний лідер групи Захід, може в другому колі чемпіонату грати за інше місто?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-17 06:01:01

10 з 10 ігр першого кола чемпіонату України першої ліги баскетболу – такий результат коломийського баскетбольного клубу "Тирлич". Таким чином команда стала абсолютним лідером групи Захід. Таких результатів в баскетболі місто Коломия ще не мало, але схоже представників влади успіхи команди мало цікавлять.

Коломийський баскетбол тримається на ентузіазмі президента клубу Романа Бортейчука та граючого тренера Андрія Романиці, адже після минулорічних успіхів у відношенні до БК "Тирлич" з боку міської влади нічого не змінилося. Жодної допомоги і підтримки клуб не отримав.

"Місцева влада витрачає мільйони на футбол, але схоже успіхи коломиян в інших видах спорту для них не важливі. Після того, як баскетбольний клуб "Тирлич" в минулому році став чемпіоном області, срібним призером Західного регіону та виборов бронзу першої ліги України міський голова на урочистостях з нагоди завершення баскетбольного сезону обіцяв допомагати та підтримувати баскетбол, але обіцянки так і залишились обіцянками", – говорить президент БК "Тирлич" Роман Бортейчук. Проблеми клубу як не цікавили чиновників так і не цікавлять.

Варто зазаначити, що у першому турі команда виступила без поразок з перевагою в рахунку у кожній грі більш як 20 очок. Граючий тренер Андрій Романиця, говорить, що такого результату вдалося досягти завдяки оновленому складу команди та концентрації уваги на командній грі, а не на персональній.

"В сезоні 2012-2013 нові гравці Олександр Целюк та Олег Петрук підсилили нашу команду. До того ж усі гравці є рівнозамінними. Тобто командна гра перш за все. У нас не має явного лідера. На майданчику ми ставимо перш за все загальний результат, а не ососбистісні показники", – наголосив А. Романиця.

Його слова підтверджеє і остання гра у першому колі з баскетбольним клубом міста Чернівці "Буковина-2". В обох іграх "Тирлич" здобув переконливу перемогу. В суботу фінальний свисток зафіксував рахунок 104:48, а в неділю 132:44. Кожен з представників коломийської команди відзначився закинутими м’ячами. Злагоджені дії в нападі та захисті дають свій результат у вигляді перемог.

Друге коло чемпіонату України першої ліги баскетболу розпочнеться у лютому, а от чи виступатиме баскетбольний клуб "Тирлич" за Коломию і Коломийщину чи за інше місто Прикарпаття невідомо. На разі все залежатиме від дій міської влади, або ж навпаки від їхньої бездіяльності.

Автор: Оксана Островська, журналіст тижневика "Коломийські ВІСТИ"