друкувати


Телефонні шахраї продовжують збирати данину з довірливих жертв

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-14 12:45:02

Телефонні шахраї продовжують збирати данину з довірливих жертв. Якщо вам телефонують і розповідають, що ваші рідні потрапили в міліцію та просять заплатити гроші за улагодження справи – не вірте, йдеться в сюжеті ТСН.

Дві ночі поспіль мешканці Бориспільського району Київської області не могли спокійно спати. Невідомі тероризували їх дзвінками: буцімто їхні рідні потрапили до міліції, і щоб звільнити родичів необхідно викласти кругленьку суму.

"Пролунав у телефонній трубці голос мого сина. Каже, розбив машину, мамо, давай гроші", - розповідає селянка Тамара Мальцева.

Далі слухавку перехопив начебто слідчий зі словами, що син збив людину і йому світить в'язниця. Але справу можна зам'яти. Ціна питання – 3 тисячі доларів.

Перелякана жінка подзвонила до невістки. Слухавку взяв син.

"Він каже: Бог із тобою. Я сплю", - каже пані Тетяна.

Наступного ранку селом пішли розмови, що такі дзвінки лунали ледь не в кожного другого. Схема однакова, різнилися лише суми хабарів. У когось намагалися видурити й 5 тисяч доларів.

Кілька людей таки заплатили гроші. Ошукані соромляться про це говорити.

У міліції дивуються, чому люди досі вірять дуже старій схемі шахраїв.

"У нас по Борисполю 7 заяв. Із них 3 людини віддали свої гроші шахраям. А у Фастівському районі у нас 12 таких заяв", - розповів речник міліції Київської області Микола Жукович.

У правоохоронців уже є підозрюваний. За підрахунками слідчих, він зумів збагатитися майже на 100 тисяч гривень.

Але це дані лише з двох районів області. А по всій Україні таких випадків, ймовірно, сотні. І лише одиниці звертаються в міліцію.