друкувати


Безліч важких металів містяться в дитячих іграшках

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-13 10:30:13

Міжнародні дослідження показали, що 30% іграшок повільно убивають наших дітей. Інспекція із захисту прав споживачів каже, що кожен другий дитячій товар на українському ринку не відповідає технічним регламентам, йдеться в сюжеті ТСН.

Сморід від іграшки - не найстрашніша річ, кажуть у громадській організації "Мама-86". Вони брали участь у міжнародному дослідженні іграшок для малюків. Тестували забавки у 6-ти пострадянських країнах на вміст важких металів.

"Лідером у нас є свинець, який міститься у більшій часті протестованих товарів - 18%",  - розповідає координатор Громадської організації "Мама-86" Ольга Цигульова.

В російській скакалці, придбаній в Україні, перевищений вміст свинцю і миш'яку. У вершника забагато відразу свинцю, миш'яку, хрому і ртуті. У китайському ляльковому посуді фіксують кадмій, миш'як, хром. І ці перевищення не в рази, в сотні разів.

Активісти  кажуть, 30% протестованих іграшок можуть повільно вбивати вашу дитину.

В країні легальних іграшок менше, ніж непотребу. Чому цей крам потрапляє в Україну? Таке питання очільника служби контролю  дратує, каже, не його зона відповідальності.

І якщо раніше говорили про небезпеку від шкідливих іграшок, придбаних на базарі, то нині і в спец магазинах, і в супермаркетах немає гарантій.

Одна з найбільших торгівельних мереж при перевірці дитячого асортименти з 600 зразків не надала документи на 594 іграшок.

Алергія, отруєння, ураження органів чи шкіри, якщо ці симптоми з'явилися раптово і безпідставно, варто передивитися те, чим грається ваша дитина.

Джерело: ТСН