друкувати


80% опитаних підтримують ідею обов’язкового проходження ЗНО вчителями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-11 03:30:09

У Івано-Франківську відбулася прес-конференція громадських діячів Прикарпаття на тему можливих варіантів покращення освітньої ситуації в Україні. Виступали голова громадської організації "Територія інтелекту" Святослав Никорович та заступник голови Дмитро Червінко.

Розуміючи всю складність і критичність проблем, що склалися і прогресували за останні 20 років, молоді лідери Прикарпаття пропонують свої варіанти вирішення проблем.

Зокрема, було запропоновано скасувати, як таку, що немає ніякого навантаження, атестацію вчителів, а взамін ввести обов’язкове проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) вчителями. Для початку, з метою економії державних коштів, можна провести ЗНО спільно зі школярами. Проте, прохідний бал для вчителя повинен складати відмінний бал для учня. Важливо також зробити результати тестування публічними.

Власне, таке нововведення, згідно із думкою виступаючих, зможе ліквідувати та унеможливити корупційну складову в атестації вчителя та дасть його рейтингову оцінку, на основі якої можна буде коригувати заробітну плату. До цього коефіцієнта пропонується додати результати здачі ЗНО його/її учнями, що дасть змогу відобразити якість роботи вчителя, а також важливим фактором є кількість дітей, які стали призерами різноманітних предметних олімпіад та науково-освітніх конкурсів.

Опитування у соціальній мережі "ВКонтакте" на тему: "Чи підтримуєте Ви проведення зовнішнього незалежного оцінювання серед вчителів?" показало, що близько 80% опитуваних вважають, що це змінить якість освіти на краще. Близько 8% не визначились щодо цього.

Джерело: Освітній портал