друкувати


Податкова міліція Коломийської ОДПІ – на сторожі законності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-10 11:45:41

Про це свідчить те, що протягом 11 місяців 2012 року особовим складом відділу податкової міліції виявлено та припинено 69 порушень податкового законодавства.

За деякими фактами порушено 14 кримінальних справ. З них три стосуються ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, дев‘ять - фактів незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Одна кримінальна справа порушена за фактом зловживання службовим становищем, ще одна – за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Результат очевидний: по кримінальних справах відшкодовано 107,6 тис.грн. збитків, завданих державі через порушення податкового законодавства. Закінчено провадження та направлено до суду 12 кримінальних справ. Крім цього, вилучено з обігу підакцизних товарів на суму – 326,0 тис.грн. Також встановлено 12 фактів необґрунтованих заяв на відшкодування ПДВ з бюджету на загальну суму 409,2 тис.грн.     Погашено податкового боргу на суму 427,7 тис.грн.

Притаманна коломийським податковим правоохоронцям об‘єктивність, суворе дотримання вимог чинного законодавства в черговий раз продемонстрували: у справі наповнення держбюджету безвідповідальність неприпустима.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ