друкувати


Третя молодість владики Мудрого

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-12-03 04:30:45

"Я тепер переживаю третю молодість", — не втомлюється жартувати про себе владика д-р Софрон Мудрий. І це свята правда: нові богословські книги, активна участь у соборах Церкви, невтомна праця на викладацькій ниві, постійні відправи та пастирські відвідини вірних і громад Івано-Франківської області, численні зустрічі з професійними колективами, студентами й викладачами ВНЗ, особисті прийоми. і всіх, хто мав честь хоч раз зустрітися ближче з владикою Мудрим, вражає сердечна відкритість мудрого монаха-василіянина і щира перейнятість справою, з якою приходиш до владики. Захоплення й враження зростають, коли розумієш, що перед тобою пастир Церкви, який у вівторок відзначив свій 89-й день народження.

З цієї нагоди привітати владику Мудрого і помолитися за його здоров’я прибули до архікатедрального собору Святого Воскресіння чотири єпископи, міська влада Івано-Франківська, гості з Золочева, вірні архієпархії, семінаристи духовної семінарії сщмч. Йосафата на чолі з професорсько-викладацьким складом Івано-Франківської теологічної академії.

Архієрейську Літургію очолив митрополит Івано-Франківський архієпископ д-р Володимир Війтишин у співслужінні з Коломийсько-Чернівецьким правлячим єпископом Миколаєм Сімкайлом, єпископом Бучацьким Дмитром Григораком, екзархом Одесько-Кримським владикою Василем Івасюком, ювілянтом-владикою Софроном та духовним проводом архієпархії й десятками священиків.

По завершенні подячної Літургії всі владики, вікарій о. Олег Каськів, ректор семінарії о. Левицький, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус та інші шанувальники мудрого єпископа щиро складали йому приязні вітання, які переривалися уставним многоліттям чудового семінарського хору "Благовіст".

На що у відповідь владика Софрон у своєму короткому подячному слові до всіх присутніх сказав: "За велику Божу ласку я сьогодні складаю подяку всемогутньому Богові. Нагадаю всім: легко любити Його на висотах Неба, а нам потрібно Його любити у своїх ближніх, і тоді все у нас буде добре. Також дякую всім вам, що розділили зі мною цю радість" та уділив присутнім благословення.

Автор: Роман ІВАСІВ
Джерело: Газета ГАЛИЧИНА