друкувати


Кредити цікавлять українців значно більше, ніж депозити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-28 04:45:38

Вкладання коштів на депозити цікавить населення удвічі менше, ніж можливість взяття кредиту. Про це йдеться у дослідженні пошукових запитів в Google та Яндекс, яке провела консалтингова контора "Ашманов і партнери Україна".

Компанія порівняла два типи словосполучень. Перший містить у собі слово "кредит", а другий - "депозит". З'ясувалося, що отримання кредиту цікавить українських користувачів "пошукачів" на рівні 75%, а "депозитів" - 35%. Таким чином, бажання отримати гроші у фінансової структури в два рази вище, ніж відкрити депозитний рахунок.

Найчастіше громадяни задумуються над позикою на квартиру або авто -  48% та 31% відповідно. При цьому лише 1,7% питають у "пошукачів" кредит для розвитку власного бізнесу. Так само українці цікавляться кредитами на будівництво будинку, ремонт, весілля, лікування, відпочинок та мобільний телефон.

Зберігати на депозитах, згідно з дослідженням, населення хоче золото і долари. Також 19% українців задають питання: "У який банк покласти гроші на депозит?".

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилась інформація про те, що середні та малі банки почали затримувати виплати депозитів громадянам. Першим став банк "Таврика". За словами фахівців, близько 50 фінустанов найближчим часом також можуть почати притримувати гроші.

Джерело: ТСН