друкувати


В.Скрипничук: Чинна обласна рада зробить ще не одну добру, розумну та новаторську справу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-28 03:30:06

"Та лінія розвитку місцевого самоврядування на Прикарпатті, яка була визначена депутатським корпусом Івано-Франківської обласної ради чинного скликання ще на початку каденції, й надалі продовжуватиме реалізовуватися на практиці. Переконаний, що чинна обласна рада при існуючому потенціалі її депутатського складу зробить ще не одну добру, розумну та новаторську справу", – заявив новообраний голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук під час спільної з своїм першим заступником Олександром Левицьким та головою постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій Юрієм Бабієм прес-конференції.

Відповідаючи на питання представників засобів масової інформації, Василь Скрипничук зауважив, що такого роду зустрічі керівництва обласної ради з журналістами продовжуватимуться й надалі. Голова обласної ради запропонував їх проводити щомісяця в один із днів останнього тижня й у такий спосіб спільно давати відповіді на проблеми, що найбільшою мірою хвилюють громадськість краю.

Василь Скрипничук також повідомив, що при розподілі бюджетних коштів обласна рада й надалі керуватиметься принципом справедливого їх розподілу, виходячи з реальних можливостей та об’єктивних потреб районів, нагальності вирішення того чи іншого питання для місцевих громад.

"При голові обласної ради функціонує Консультативна рада з питань місцевого самоврядування, куди входять усі голови районних рад, практично усі міські голови міст обласного значення. Ми відкрито проводимо необхідні консультації, враховуємо їх пропозиції й на основі цього приймаємо рішення. В аналогічний спосіб працюють депутати й під час засідань постійної комісії з питань бюджету. Особливих пріоритетів для жодного з районів чи будь-якого населеного пункту не буде. Люди живуть однакові скрізь, а вивищувати район лише за те, що хтось із керівництва обласної ради там проживає, а чи походить звідтіля родом, ніхто не буде", – відзначив Василь Скрипничук.

Голова обласної ради також повідомив, що уже з цього тижня керівництво обласної ради з метою якнайповнішого ознайомлення із проблемами місцевих громад, моніторингу реалізації проектів-переможців обласних конкурсів проектів і програм місцевого самоврядування відправиться в райони. "Такого роду форма діяльності буде постійною", – резюмував Василь Скрипничук.