друкувати


91% українських фахівців мріють виїхати за кордон

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-23 03:30:02

Тотальна більшість (91%) висококваліфікованих фахівців з вищою освітою думають про роботу за кордоном. Українську молодь не влаштовує економічна й політична ситуація в Україні, уточнили в адміністрації рекрутингового сайту hh.ua.

Йдеться не лише про студентів. 30-річні фахівці висловлюють серйозні наміри виїхати за кордон. У першу чергу, в країни Європи або США і Канаду. Такі дані були отримані в результаті опитування, проведеного міжнародним кадровим порталом hh.ua у листопаді 2012 року.

Майже половина респондентів (48%) відповіли, що мають серйозні наміри виїхати з України працювати. 43% опитаних зізналися, що іноді розглядають можливість пошуку роботи за кордоном. Тільки 4% зовсім не планують виїжджати з України. А 5% респондентів хочуть використовувати навчання за кордоном для того, щоб залишитися там працювати.

Найбільш популярні для запланованої трудової міграції – розвинуті західні країни: Європа (63%), США та Канада (42%). Цікаво, що п’ята частина їде або планує їхати до Австралії і лише 14% – у РФ.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного в першій половині листопада 2012 року. В опитуванні брали участь 5017 респондентів, серед яких 60% – чоловіки, 40% – жінки. Середній вік – 30 років. 77% респондентів, які взяли участь в опитуванні, мають закінчену вищу освіту.

Джерело: Освітній портал