друкувати


Чотири дев’ятиповерхівки стали заручниками боргів КП "Дирекція замовника"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-22 09:45:55

Мешканці чотирьох івано-франківських дев’ятиповерхівок залишились по обіді 21 листопада без електропостачання через борги комунального підприємства "Дирекція замовника", на балансі якого вони перебувають перед ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Будинки №№ 9А, 9Б, 11 та 11А по вулиці Довженка в обласному центрі Прикарпаття колись належали КЕЧ місцевого гарнізону і мешкають в них переважно діючі та колишні військові, а також члени їх сімей. Так вже сталося, що оплачують спожиту електроенергію вони не безпосередньо Івано-Франківському РЕМу, як жителі усіх решти комунальних будинків, а на рахунки КП "Дирекція замовника". Як наслідок, без електроенергії залишились не тільки запеклі боржники, а й сумлінні платники та навіть ті, у кого в рахунках зазначено суттєві розміри переплати.

"У мене по розрахунках за світло переплата 2 тисячі гривень, - скаржиться Ігор - мешканець будинку по вулиці Довженка, 9А, - при цьому у мене в квартирі електричне опалення і маленька дитина. Куди мені тепер йти ночувати? До пана Абрамовича чи до пана Бубена?". Як стверджує постраждалий від відключення житель будинку, його рідні та сусід и тривалий час намагались додзвонитись як в КП "Дирекція замовника", так і в інші інстанції. В "Дирекції" на їхній дзвінок трубку так ніхто і не підняв, в решті комунальних структур так само або не піднімали трубку, або лінія була весь час зайнята. У РЕМі ж сказали, що питання, мовляв, не до них, оскільки борги "Дирекції", то і звертайтесь, мовляв, туди… "Між іншим, коли наші будинки належали до КЕЧ, - продовжує пан Ігор, - таких відключень від електроенергії не бувало в принципі".

Як стало відомо, вказане питання розглядалось на екстреній нараді у керівництва міста, участь в якій брав також директор КП "Дирекція замовника" Богдан Абрамович. Як наслідок, близько 19-ї години 21 листопада електропостачання будинків було відновлено. Кажуть, пан Абрамович пообіцяв енергетикам за будь-що сплатити борги.

Слід зазначити, що питання заборгованості комунального "Дирекції" перед енергетиками вже не вперше постає руба в Івано-Франківська. Нагадаємо: на початку жовтня ПАТ "Прикарпаттяобленерго" погрожувало за борги відключити від електропостачання 48-квартирний будинок по вулиці Коновальця, 106, який також перебуває на балансі комунального підприємства. Тоді Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус порадив Б.Абрамовичу спробувати домовитись з генеральним директором ПАТ Миколою Чернявським, який (цитата) "нормальна, адекватна людина" і два роки тому пообіцяв меру, що "ніхто нічого відключати не буде" без діалогу…

Автор: Сергій БІЛИЙ