друкувати


Із початку року НБУ реалізував інвестиційних монет на загальну суму майже 40 млн гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-20 11:30:11

Інвестиційні монети України сьогодні користуються популярністю серед населення. За 10 місяців поточного року загальна сума від їх реалізації становить майже 40 млн. гривень.  

Переваги інвестиційних монет очевидні: їх вартість не залежить від економічної ситуації та інфляції, вони є високоліквідним продуктом, адже монету можна купити та продати в будь-який час, а також це просто красивий і гарний подарунок.  "За станом на 1 листопада ми реалізували 13,5 тисячі інвестиційних монет: 5 тисяч золотих та 8,5 тисячі срібних", – зазначає Тамара Лошманова, начальник Управління нумізматичної продукції та маркетингу Національного банку України та додає: "і активність за операціями з інвестиційними монетами практично кожний день зростає".  Цьому сприяє постійна робота щодо активізації реалізації інвестиційних монет України, яку Національний банк України проводить з метою задоволення потреб широкого кола інвесторів.  

Нині реалізацію інвестиційних монет, а також зворотний викуп цих монет на максимально вигідних для громадян умовах, здійснюють 33 уповноважених банки та територіальні управління Національного банку України.  

Крім того, як повідомила Тамара Лошманова, Національний банк України планує укласти договори з кількома великими банками, що мають розгалужену систему відділень, та передавати їм інвестиційні монети на реалізацію без попередньої оплати.  

Як свідчить статистика, найбільшою популярністю користуються інвестиційні монети в Київському, Одеському, Львівському, Харківському та Чернігівському регіонах.  

Іноземні спеціалісти та нумізмати також високо оцінили якість карбування і дизайн українських інвестиційних монет, зокрема, Національний банк України вже має пропозицію від закордонної нумізматичної компанії взяти участь у програмі "Легендарна п’ятнадцятка". Згідно з цією програмою щороку формується колекція з 15 найвідоміших срібних інвестиційних монет світу, які мають відповідати певним критеріям як з дизайну, так і з якості карбування.

Джерело: НБУ