друкувати


Нанотехнології Прикарпатського університету виходять на стежку комерціалізації?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-15 03:30:44

Досягнення науковців-фізиків з науково-освітнього центру «Нанотехноматеріали в пристроях генерації та накопичення енергії» Прикарпатсьокого національного університету ім. В.Стефаника привабило увагу американських венчурних капіталістів – великих бізнесменів, що вкладають кошти у перспективне виробництво.

Як повідомив співробітник Центру Любомир Никируй, у Сполучених Штатах Америки, де він перебував з місією обміну досвідом в рамках проекту Фонду цивільних досліджень та розвитку (CRDF) – організації, яка виділила Прикарпатському університету 300 тисяч доларів для проведення досліджень у сфері нанотехнологій, представники CRDF познайомили його з відомими у США венчурними капіталістами. Один з бізнесменів – Марко Рубін – зацікавився розробками ПНУ, висловивши надію, що вони можуть стати в нагоді на заводі з виробництва електроакумуляторів, в який пан Рубін вклав гроші.

Зі слів пана Никируя, на початку грудня цього року М.Рубін має намір відвідати місто Київ. Тоді ж представники ПНУ планують обговорити з ним деталі можливої співпраці.

Автор: Сергій БІЛИЙ