друкувати


В.Анушкевичус: В окремому колгоспі комунізм не побудуєш

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-13 03:30:32

Півторамісячного фонду на зарплату не вистачає Івано-Франківському міському бюджету. Про це сьогодні на оперативній нараді повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. Він одразу поспішив виправдатися: ані він, ані міська рада у цьому не винні.

Мовляв, енергоносії, які закладалися торік у бюджет-2012 були значно нижчі, ніж є зараз. "Тільки по енергоносіях відбувся ріст на 24-25%, - сказав мер, - плюс до цього зросла мінімальна зарплата. А от дотація вирівнювання прийшла удвічі менша, ніж треба було".

Анушкевичус нагадав, що під час формування бюджету вони бачили, що коштів не вистачатиме. Проте, взяли за основу показники Мінфіну. Сьогодні це відгукнулося тим, що дефіцит бюджету складає 58 млн. грн.

Крім цього мер повідомив, що така ж ситуація і в інших містах. Мовляв, він учора обдзвонив міських голів інших обласних центрів і довідався, що Житомиру, Вінниці та Тернополю теж не вистачає коштів на зарплату.

"Оце вам і реформи, про які так багато говорили, - зауважив Віктор Анушкевичус. – Оце вам і Податковий кодекс. А казали, що багаті платитимуть за бідних… Насправді є речі, на які ми не можемо впливати. Бо в окремому колгоспі комунізм не побудуєш".

Мер додав, що робитиме все, щоб люди зустріли Новий рік у доброму настрої і щоб було що покласти під подушку.

"А я мовчати не буду, - підсумував він, – щоб потім не давати на цьому комусь робити політику".

Джерело: Газета «Репортер»