друкувати


Незабаром становище українських легкоатлетів зміниться найрадикальнішим чином

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-10 12:30:32

Вже незабаром становище українських легкоатлетів зміниться найрадикальнішим чином, - вважає голова Івано-Франківської обласної федерації легкої атлетики, керівник міського комітету фізкультури і спорту Віталій Матешко.

До таких висновків його підштовхнули результати звітно-виборної конференції Федерації легкої атлетики України, яка відбулась 8 листопада в місті Києві за участю 27 делегацій з усіх областей України, а також міст Києва і Севастополя.

Головною і, на думку пана Матешка, воістину сенсаційною подією конференції стало обрання нового президента Федерації легкої атлетики України. На виборах було представлено дві кандидатури – тоді ще чинний президент Федерації Валерій Борзов та на той час секретар Федерації Ігор Гоцул. Врешті-решт більшість делегатів віддали свої уподобання саме другому кандидату.

Вже одразу після обрання президентом Федерації Ігор Гоцул окреслив кілька першочергових завдань, які мають докорінно змінити ситуацію в українській легкій атлетиці. По-перше, - переконаний голова Івано-Франківського спорткомітету, - зміна очільника неодмінно призведе до цілковитої заміни всього керівництва як всеукраїнської, так і обласних федерацій, а також підходів до їхньої діяльності. І хоча такі зміни можуть торкнутись і його особисто, пан Матешко їм радий, зазначивши: «Тепер ми будемо комусь потрібні».

Одним з найважливіших завдань, яке новий президент поставив перед легкоатлетичними функціонерами в Україні – це «підняти спортсмена на рівень особистості», щоб у кожному населеному пунктів людей, які досягли вагомих результатів у спорті, знали і поважали. Крім того, І.Гоцул пообіцяв вжити заходів щодо модернізації спортивних легкоатлетичних баз та повернення Федерації земель, втрачених внаслідок незаконного відчудження. «Вже на першій прес-конференції, - зазначає з даного приводу Віталій Матешко, - новий президент заявив: Федерація легкої атлетики України щодня втрачає по метру своєї землі».

Автор: Сергій БІЛИЙ