друкувати


Понад 113 тисяч прикарпатців отримують державну допомогу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-06 03:30:42

Наприкінці минулого тижня відбулося засідання колегії департаменту соціальної політики облдержадміністрації. Його учасники підбили підсумки роботи соціальних установ області протягом 9 місяців поточного року.

Увага акцентувалася на питаннях погашення і непогашення заборгованості із виплати зарплат, легалізації працюючих, надання соціальних пільг, забезпечення цифровими телетюнерами.

Заступник директора департаменту соціальної політики ОДА – начальник управління праці Ярослава Ульванська, зокрема, зазначила: вдалося скоротити заборгованість із зарплати (з початку року – на 10,1%). Повністю погасили борги у м. Болехові, Богородчанському, Верховинському, Долинському, Коломийському, Косівському, Надвірнянському, Рожнятівському, Снятинському, Тисменицькому та Тлумацькому районах. Зменшилася кількість боржників, з 18-ти на початок року до 8-ми. Не мають боргів установи ЖКГ, бюджетної сфери.

Триває робота з легалізації заробітної плати. За словами Ярослави Ульванської, в області щодо цього проведено перевірки 3247 суб’єктів, в результаті офіційно працевлаштовано 1181 працівника, легалізовано 1 млн. 100 тис. грн. зарплати.

За інформацією заступника директора департаменту соціальної політики – начальника управління соціального захисту населення Людмили Непийводи, на Івано-Франківщині станом на 1 жовтня 113,4 тис. осіб отримують державну допомогу. Серед них – сім’ї з дітьми, малозабезпечені родини, інваліди з дитинства, діти-інваліди. З початку року, як зазначалося, для надання допомог профінансовано 1025,7 тис. грн. (на 21% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року).

За рахунок коштів державного бюджету на Прикарпатті 27 інвалідів забезпечено автомобілями; на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича 546 осіб з інвалідністю отримали колісні крісла. 16 тисяч прикарпатців вже мають змогу користуватися цифровими телетюнерами.

«В області успішно виконуються всі державні програми, - наголосив журналістам директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослав Лаган. – Заборгованості щодо їх фінансування немає. Один із нових напрямків нашої роботи – введення в дію реабілітаційних центрів для дітей. Відкрито такі центри у Косівському районі, селищі Яблунів, у Отинії Коломийського району, у селі Джурів на Снятинщині. Планується відкриття у Тлумацькому районі».

Відкриваючи центри дитячої реабілітації та втілюючи у життя інші соціальні програми, не чекати лише на допомогу держави – таке завдання поставив перед працівниками соціальної сфери області заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Роман Струтинський. Важливо, як прозвучало у його виступі, співпрацювати з народними депутатами, меценатами, представниками міжнародних фондів.

«У проекті державного бюджету на наступний рік передбачено підвищення рівня соціальних виплат», - зазначив Роман Струтинський, і, вітаючи соціальних працівників Прикарпаття з професійним святом, висловив впевненість у тому, що вони мають необхідний потенціал та можливості для виконання завдань, поставлених у плані соціального захисту населення Президентом та урядом.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА