друкувати


Фізичні вправи до сніданку дозволяють краще скинути вагу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-11-02 12:10:52

Регулярні фізичні тренування вранці до першої їжі протягом дня дозволяють людині підтримувати кращу фізичну форму, а також допомагають краще скинути жир – відзначають у своєму дослідженні вчені з Гарвардської школи медицини (США).

Крім того людина, що займається саме за такою програмою, приносить неоціниму користь своїй серцево-судинній системі, оскільки істотно знижує ризик скупчення холестерину на стінках власних артерій, і тим самим істотно знижує ризик інфаркту міокарду, а також інсульту.

Учені склали три групи з 200 осіб і жінок у кожній з них. Перша група займалася регулярно протягом періоду від 30 хвилин до однієї години протягом трьох місяців, тренуючись до сніданку. Друга група займалася так само, і харчувалася за точно такою ж програмою, проте її представники спершу сідали за стіл, і лише потім йшли до тренажерного залу або фітнес-центру. Третя група не тренувалася зовсім – її показники учені використовували як контрольні.

У результаті було встановлено, що представники перших двох груп зуміли в значній мірі поліпшити стан своєї фізичної форми, і скоротити кількість підшкірного жиру. Проте членам першої групи скинули в середньому на 33% більше зайвих кілограмів, ніж у середньому по другій групі.

Згідно проведеним тестам, ризик скупчення холестерину на стінках артерій в першій групі також був приблизно на 50% нижче, ніж у другій групі. У плані нарощування м'язової маси не було виявлено жодних серйозних відмінностей.

"Кожен спортсмен має свої унікальні біоритми, а також потреби й спроба внести до них довільні корективи зазвичай викликає стрес, який перешкоджає як набору м'язової маси, так і втраті жиру", – відзначає доктор Джейсон Гілл (Jason Gill) – один з провідних авторів дослідження.

Джерело: Освітній портал