друкувати


Садівник – цікава та захоплююча професія для молоді з функціональними обмеженнями

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-26 11:30:32

В івано-франківському Карітасі приємний ажіотаж. Не встигли соціальні працівники вивантажити, необхідне для навчання, закуплене садове обладнання, як всі спішать підібрати для себе рукавички, халати, взяти до рук тример, газонокосарку. З великим захопленням діти оглядають інвентар, розпитують соціальних працівників про його призначення. Група молоді Центру дозвілля та соціальної адаптації для молоді з вадами розумового розвитку спішить відчути себе справжніми садівниками.

П'ятеро підопічних БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» розпочали навчання, щоб опанувати теоретичні знання та практичні навики професії садівника. Під керівництвом соціальних працівників Карітасу молоді люди з обмеженнями навчаються тонкощів догляду за кімнатними рослинами та квітами на клумбах, опановують навики підготовки грунту для облаштування квітників, газонів. Для цього в Карітасі закупили садове обладнання, садовий інвентар, робочий одяг та взуття, придбано різноманітне насіння квітів та вічнозелених кущів. Таким чином розпочалася реалізація навчального проекту  «Наше майбутнє - у ваших руках».

Цей проект – яскраве свідчення підтримки громадою соціальних ініціатив БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ». На прохання про допомогу коштами для придбання садового обладнання, інвентаря, робочого одягу, матеріалів для роботи відгукнулось 47 небайдужих людей з цілої України. Вони пройнялись потребами підопічних Карітасу та стали соціально - віповідальними за майбутнє людей з функціональними обмеженнями, зібравши для проекту 29 тис. грн.

Ми усі дякуємо благодійникам Української Біржі Благодійників та нетерпінням чекаємо на перші успіхи майбутніх садівників, про які обов’язково інформуватимемо усю громаду та жертводавців.