друкувати


Заліплені зеленою стрічкою зупинки – то спроба дискредитувати "Станіславську весну"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-25 01:30:42

На заклики забезпечити чесні вибори влада реагує провокаціями і погрозами, – стверджує лідер громадської організації «Національний прорив» Микола Кучернюк.

Одна з таких провокацій, зі слів громадського активіста, була спрямована на компрометацію молодіжної громадської акції «Станіславська весна». Вказана акція, як зазначає пан Кучернюк, стала відповіддю івано-франківської молоді на ініційовану кандидатом в нардепи Олександром Шевченком акцію «За чесну владу – за чесні вибори». Її головним атрибутом стала зелена стрічка, яка з’єднала сотні студентів, показавши, що молодь даремно вважають неактивною у виборчому плані частиною населення, що вона готова і хоче прийти на вибори за умови, якщо цей процес буде чесним і прозорим. Власне зелений колір, за словами лідера «Національного прориву», було обрано недаремно, оскільки саме зелений – це колір весни, колір відродження, а акція «Станіславська весна» мала на меті насамперед спричинити відродження громадської свідомості.

«Своїми стрічками, – говорить М.Кученюк, – ми ніде не заважали ні руху транспорту, ані проходу перехожих».

Натомість вже наступного дня невідомі особи наглухо завішали такими ж стрічками зупинки громадського транспорту та інші об’єкти громадського користування, тим самим створивши дискомфорт мешканцям. В такий спосіб сама ідея «Станіславської весни» була попросту дискредитована в очах громадськості.

«Висновок, – говорить лідер «Національного прориву», – це перешкоджання чесним виборам, влада не хоче бути чесною». Зі слів активіста, впевненості, що вина за провокацію лежить саме на владі (а вона, – переконаний М.Кучернюк, – в місті і області точно така ж, як і на всеукраїнському рівні), йому дає відео, зняте камерами спостереження в районі готелю «Надія», де «чітко видно, хто, що і коли робив».

Автор: Сергій БІЛИЙ