друкувати


Щоденний перегляд телепередач негативно впливає на організм людини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-21 11:50:07

"Блакитний" екран забирає у людини майже п'ять років життя, вважають австралійські вчені.

Вони підрахували, що кожна година, проведена перед телевізором, забирає 22 хвилини життя у людини. Причому ця цифра актуальна для людей старше 25 років.

Згідно таблиці, складеній на основі даних Національного бюро статистики та інформації, людина проводить перед телеекраном приблизно 6 годин в день.

У результаті обчислень, був зроблений висновок: телевізор в середньому скорочує тривалість життя на 4,8 року, повідомляє Business Line.

Для дослідження була складена контрольна група людей, які взагалі не дивляться телевізор. Результати експерименту показали, що щоденний перегляд телепередач виробляє на організм ефект, подібний до того, як впливають шкідливі звички - куріння, пасивний спосіб життя і переїдання.

Зазначимо також, у своїх попередніх дослідженнях, присвячених впливу телевізора на людину, учені з Австралії дійшли висновку, що перегляд телевізійних передач по 4 години на день є поштовхом до розвитку цукрового діабету другого типу, пов'язаного з ожирінням. Дослідження стверджує, що сидячий спосіб життя і надмірний перегляд програм веде до розвитку метаболічного синдрому, пов'язаного з нездоровим способом життя. Проте ситуацію можна виправити, виконуючи фізичні вправи під час перегляду телепередач.

Джерело: ТСН