друкувати


М.Кучернюк: Івано-Франківська міськрада повинна очиститись від корупціонерів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-20 01:10:07

У Івано-Франківської міськради є два виходи із корупційного скандалу, пов’язаного з оприлюдненими фактами хабарництва її депутатів, - вважає засновник громадського руху «Час відповісти», лідер ГО «Національний прорив» Микола Кучернюк.

«На сьогоднішній день влада Івано-Франківська потонула у корупції і бере хабарі, - зазначив він під час вчорашньої прес-конференції, - Ключовим моментом стали події 9 жовтня та поширення днями у прикарпатських засобах масової інформації, в якому певний представник місцевої ради Івано-Франківська, представник певної політ сили бере хабар. Чому на сьогоднішній день ніхто про це не звітує? Чому мовчить міський голова, чому мовчать депутати міської ради, обласної ради? Дискредитовані органи місцевого самоврядування як такі. На сьогоднішній день стоїть питання довіри до міської ради загалом, питання довіри до обласної ради загалом. Те, що відбулося, не має жодного відношення до виборчого процесу. Про які провокації може йти мови?»

Громадський активіст звернув увагу журналістів на той факт, що, якщо ми сьогодні намагаємось позиціонувати себе як європейське місто, європейська країна, то і реакція на подібні факти має бути європейська.

«У розвинених країнах Європи, - говорить громадський активіст, - якщо народний обранець чи чиновник себе дискредитував, він самоусувається».

На думку пана Кучернюка, Івано-Франківська міська рада повинна зібратись на свою позачергову сесію, під час якої депутати мають визначитись: або провести процес люстрації усіх без виключення народних обранців і очиститись від тих депутатів, які заплямували себе корупційними діяннями, або ж саморозпуститись. Якщо ж цього не станеться Івано-Франківський міський голова повинен звернутись до Верховної Ради України з поданням про скликання позачергової сесії міськради або ж з приводу розпуску діючого складу міськради.

Автор: Сергій БІЛИЙ