друкувати


10% депутатів облради сьогодні намагаються підвищити свій статус

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-20 03:30:22

Десята частина депутатського складу Івано-Франківської обласної ради сьогодні йде до парламенту.

Про це розповів вчора, під час прес-конференції в Івано-Франківську голова громадської організації «Український вектор» Микола Гавриляк.

«10% депутатів обласної ради сьогодні балотуються до Верховної Ради. - зазначив він, - Більшість з них - це мажоритарники і більшість з них ще не прозвітували перед своїми виборцями».

Таке звітування, як стверджує регіональний співкоординатор громадського руху «Чесно», є обов’язковим і закріплено у чинному законодавстві про місцеве самоврядування.

«Але дуже часто, - говорить громадській активіст, - депутати нехтують своїми обов’язками і не звітують. Спонукати їх до такого звіту повинні або самі виборці, або інші депутати, які перебувають в опозиції».

Крім депутатів головного представницького органу Прикарпаття, до українського парламенту, як стверджує пан Гавриляк, рвуться ще ціла низка інших народних обранців та чиновників органів виконавчої влади, як-от: чотири діючих нардепа, кілька міських голів, кілка посадовців обласної та районних державних адміністрацій.

Автор: Сергій БІЛИЙ