друкувати


Більшість ДВК Івано-Франківщини сформовані всупереч закону

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-20 04:30:04

У 4 із 7 округів на Івано-Франківщині дільничні виборчі комісії сформовані з порушенням закону.

"Оскільки процедура жеребкування окружними була порушена і порушень не виправили, ДВК округів №№89, 86, 85, 84 ОПОРА вважає такими, що сформовані всупереч закону", - зауважив на прес-конференції 19 жовтня Іван Маруняк, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області. Лише ОВК в окрузі №87 виправила свою помилку, відмінивши результати попереднього жеребкування і провівши жеребкування ще раз із дотриманням процедури.
 
У 85-му окрузі через скандали з двійниками, незлагоджені дії членів ДВК та недоброякісно організовану роботу ОВК дільничні виборчі комісії розпочали роботу з запізненням - 4 жовтня, хоча були зобов'язані провести перше засідання 29-го вересня.

"Якби всі ДВК Прикарпаття провели жеребкування з дотриманням процедури, проблеми з двійниками та затримкою проведення засідань сьогодні не виникало би. Адже, щоб комісія провела засідання, члени комісії повинні прийти на це засідання, тобто мають бути "живими". Зрозуміло, що двійники, а також покійники, від імені яких було написано заяву не змогли з'явитися на засідання і зібрати кворум.

Окрема тема - включення у списки членів ДВК осіб 1914 чи 1925 року народження, які просто фізично не спроможні працювати у ДВК. При дотриманні процедури жеребкування ні двійники, ні мертві душі не потрапили би у списки членів ДВК", - прокоментував Іван Маруняк.

Наталія Голомідова
Прес-секретар кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012
у Івано-Франківській області
050-671-6823

За коментарями звертайтесь:
Іван Маруняк,
координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012
у Івано-Франківській області
063 628 67 68.