друкувати


Найпопулярнішим інструментом конкуренції серед прикарпатських кандидатів є "чорний піар"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-20 01:30:08

Найпопулярнішим інструментом недобросовісної конкуренції серед прикарпатських кандидатів у народні депутати залишається "чорний піар", - зауважив на прес-конференції 19 жовтня координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області Іван Маруняк.

 За кількістю та інтенсивністю використання брудних технологій у жовтні продовжують лідирувати округи №83 (Івано-Франківськ) та №88 (центр м.Коломия). Найбільша кількість подібних фактів зафіксована проти Олександра Сича (округ №83) та Олеся Донія (округ №88), якого у жовтні почали активно звинувачувати у нетрадиційній орієнтації (спостерігачі ОПОРИ зафіксували 4 листівки подібного змісту). Цікаво, що піар-кампанія проти Донія у вересні розпочиналася з листівок протилежного змісту - на одній з них чоловік, схожий на кандидата, перебуває із невідомою жінкою у сауні.

У 87-му виборчому окрузі (центр м.Надвірна) фальшиві листівки, стилізовані під агітацію кандидата-самовисуванця Юрія Дерев’янка поширюються проти самого Дерев’янка. У листівках Арсеній Яценюк начебто звинувачує Дерев'янка у тому, що він "несправжній" кандидат. У тому ж 87-му окрузі, а також 89-му окрузі (центр м.Снятин) під логотипом "Свободи" поширюються листівки проти "Свободи". У них партію звинувачують в тому, що вона продалася опонентам.У 84-му окрузі з'явилась чергова порція листівок проти народного депутата Миколи Круця, якого знову називають "тушкою".

Цікавим прикладом недобросовісної конкуренції став випадок заклеєння білборда одного кандидата білбордом іншого. Так, кандидат по виборчому округу №84 самовисуванець Володимир Поліш заявив, що представники Об'єднаної опозиції пошкодили його білборд, спробувавши заклеїти його білбордом кандидата Купчака. Працівники штабу Володимира Поліша зловили порушників "на гарячому" і завадили опозиціонерам заклеїти білборд повністю. "Представники Об’єднаної опозиції з метою залагодження конфлікту зобов'язались протягом дня відновити мою зовнішню рекламу , але не дотримались свого слова", - наголосив кандидат.

Наталія Голомідова

Прес-секретар кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012
у Івано-Франківській області
050-671-6823

За коментарями звертайтесь:
Іван Маруняк,
координатор кампанії спостереження за парламентськими виборами-2012
у Івано-Франківській області
063 628 67 68.