друкувати


Риси вдачі, що скорочують тривалість життя

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-19 02:45:38

Учені медичного центру Університету Дюка в Північній Кароліні (США) зарахували цинізм, безцільність, нервозність, похмурість, неорганізованість і невміння розслаблятися до смертельно небезпечних рис вдачі.

За допомогою експериментів, що вимірюють рівень стресу, професор біхевіористики Стівен Бойл виявив шість рис вдачі, які скорочують життя і, врешті решт, доводять людину до смерті. У першу чергу – це цинізм і безцільність: цинічне ставлення учені прирівнюють до прихованої ворожості, а відсутність мети у житті ослабляє імунну систему і гормональний фон.

Далі – нервозність і похмурість. Схильні до постійних тривог та істерик люди помирають раніше тих, хто не турбується щодо дурниць і стійко переносить невдачі. Замикають список шкідливих для здоров'я рис характеру неорганізованість і невміння розслаблятися. Настільки ж небезпечний і стрес від довгої роботи без відпустки. За статистикою, дисципліновані й розслаблені люди живуть на чотири роки довше.

Як же викоренити у собі згубні риси? Учені радять: потрібно шукати собі цілі й заняття в житті, не забувати про відпочинок і бачити позитивний настрій у всьому. "Щастя – хороший внесок у довголіття", – відзначив Бойл.

Джерело: Освітній портал