друкувати


Українські аптеки можуть недорахуватися багатьох ліків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-11 10:30:15

Держлікслужба України заперечує можливість дефіциту лікарських засобів в українських аптеках наступного року. Відповідне припущення з'явилося днями в засобах масової інформації, йдеться в сюжеті ТСН.

Не продаватимуть лише ті препарати, що вироблені без обов'язкової сертифікації за стандартом Належної виробничої практики, більш знаним, як GMP. Це міжнародний стандарт якості лікарських засобів. Він гарантує, що медикаменти ефективні та якісні.

Нині 80 іноземних виробників, які завозять в Україну 1,5 тисячі препаратів, не надали інформації щодо наявності сертифікату GMP.

Найближчі місяці співробітники Держлікслужби вирушать до країн-виробниць, щоб особисто перевірити ці фармзаводи. Якщо ліки виготовляють у неналежних умовах – торгувати такими препаратами в Україні не дозволять.

"Якщо навіть якийсь препарат піде з ринку, то його місце займе лікарський препарат такий же, препарат з таким же вмістом діючої речовини – тобто абсолютна копія національного виробника", - пообіцяв голова Держлікслужби Олексій Соловйов.