друкувати


Коломиянка Марія Остап’юк стала "Княгинею Західної України 2012"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-10 03:45:19

6 жовтня на головній чернівецькій сцені – в облмуздрамтеатрі проходив традиційний щорічний конкурс краси «Княгиня Західної України 2012». За титул та головну корону дійства боролися 40 конкурсанток з різних західних регіонів країни. Перемогу здобула коломиянка Марія Остап’юк.

19-річна красуня вже не вперше приймає участь у подібних заходах – підкорює конкурсне журі з чотирнадцяти років. За її тендітними плечима десятки фотосесій та показів. Вона завжди старається залишатися на висоті, як на подіумі та під спалахи фотокамер. Зараз Марія вивчає польську мову на п’ятому курсі Коломийського педагогічного коледжу та викладає у модельній школі «L.S.models». Після вщухання виру емоцій, юна красуня розповіла про підготовку до «Княгині Західної України», розкрила секрети закулісного життя конкурсу та поділилася планами на майбутнє в ексклюзивному інтерв’ю тижневику «Коломийські ВІСТИ».

- Коли ти вирішила пов’язати своє життя з модельною діяльністю?
- Я змалечку мріяла стати моделлю, але тільки в коледжі спробувала себе в цій ролі, коли прийняла участь у "Перлині коледжу" та здобула титул" Міс Артистичність". Наступним моїм кроком став вже масштабніший конкурс «Міс Коломия», на якому я виборола титул «І віце-міс Коломиї». Отримане друге місце на конкурсі стало для мене стимулом надалі приймати участь у конкурсах краси. Після цього я вирішила ще більше над собою працювати і робота виявилася недаремною. Мені доводилося приймати участь в показах відомих дизайнерів та проходити різні львівські кастинги, одним з них став кастинг на конкурс «Суперпара Львова 2012». Саме у цьому місті мені вдалося вибороти титул «Міс Львів Open».

Проте постійно залишалося бажання здобути перемогу та подолати в собі невпевненість. Коли журі у мене повірило та надало мені можливість стати учасницею «Княгині Західної України 2012», тоді я собі пообіцяла, що зберу всі сили в кулак та отримаю перше місце. Так і сталося. (посміхається). Тепер можу з впевненістю сказати, що коли поставити перед собою мету і йти до неї, незважаючи на перепони, то можна добитись успіху.

- Скільки часу тривала підготовка до конкурсу «Княгиня Західної України 2012»?
- У нас була насичена підготовка, яка розпочалася ще півроку тому назад. Спочатку на території Західної України відбувався кастинг дівчат у півфінал конкурсу, а наступним етапом вже став відбір у сам фінал, після якого з більш як ста дівчат залишилося лише 40 конкурсанток.

За три дні до фіналу з нами працювали професіонали на території гірськолижно-туристичного комплексу Мигово, де відбувалися різні репетиції, фотосесії та майстер-класи.

- На сцені конкурсу все виглядає грандіозно та вишукано, а чим в той час живе закулісся події?

- Насправді, лише зі сцени все так легко і граційно, проте за кулісами нашого конкурсу, втім і в більшості з подібних дійств, відчувається напружена атмосфера. Вона зазвичай пов’язана з хвилюванням конкурсанток, відчуттям конкуренції та власної невпевненості. Проте на «Княгині Західної України» дівчата за три дні підготовки справді здружилися, тому всіляко допомагали одна одній.

- Ти цілий рік носитиме титул «Княгині Західної України». А якими рисами, на твою думку, повинна володіти справжня княгиня?

- Гадаю, що вона має бути впевненою у своїх силах, мати непохитний характер, але водночас уміти його поєднувати з такими рисами як доброта, чуйність, лагідність і терпіння. Справжня княгиня обов’язково повинна жити насиченим культурним та громадським життям, тому можливо незабаром мені вдасться створити якийсь цікавий проект у Коломиї.

- «Злі язики» подейкують, що кожний конкурс можна купити за ті чи інші кошти. Тобі ніколи не пропонували придбати титул?

- Ні, такі пропозиції ніколи не надходили. За час участі в різних заходах я зрозуміла, що не все вирішують гроші. Успіх треба здобувати власними силами, бо інакше, це не успіх, а вдала покупка. Завдяки підтримці рідних та друзів вдавалося вистояти на конкурсах. Бо моральна підтримка часто буває важливішою за матеріальну.

- Як гадаєш, що потрібно для того, аби вразити журі конкурсу краси?

- У першу чергу, потрібно мати харизму. Завжди треба вміти вдало подати свої «плюси» та приховати недоліки. Постава, осанка, погляд та посмішка – одні з головних якостей, які найчастіше високо оцінюють журі.

- Маріє, на твою думку, чого не вистачає сучасним дівчатам?
- Їм не вистачає, перш за все, скромності та вміння подати себе у правильному світлі. Більшість молодих людей надає перевагу нічним клубам, аніж виставам в театрі.

- Маріє, як гадаєш, краса здатна врятувати світ?

- Звісно зовнішня краса людини має великий вплив та силу, але її ніколи не перемогти краси духовної, яку здатні побачити лише люди з добрим та чуйним серцем. Тому лише внутрішня краса врятує цей світ.

- Чим планує надалі займатися «Княгиня Західної України 2012»?
- Буду продовжувати працювати над собою, всебічно розвиватися та готуватися на наступного конкурсу. Бо 15 грудня в Чернігові мені надана честь представляти Західну частину країни на конкурсі «Княгиня України 2012». Старатимуся потрапити в число кращих, а можливо й здобути перемогу.

Автор: Вікторія МАРТИНЮК