друкувати


Голова Ради НБУ: Немає причин для зниження курсу гривні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-10 11:30:55

Про це він заявив 4 жовтня під час «гарячої лінії», організованої виданням «Аргументы и факты».

«Згідно з економічною теорією, можливі зміни курсу будь-якої валюти залежать від стану платіжного балансу і рівня інфляції в країні. В Україні протягом кількох місяців поспіль спостерігається позитивне сальдо платіжного балансу: 808 млн. доларів в липні, 615 млн. доларів в серпні. Інфляція знаходиться на нульовому рівні. Таким чином, немає причин для коливання курсу гривні», - повідомив Ігор Прасолов.

За інформацією керівника Ради Нацбанку, сумарне сальдо платіжного балансу України за січень-серпень знаходиться на позитивному рівні і складає 504 млн. доларів.

«Хороші тенденції завжди перетворюються на хороший результат. Те, що спостерігається в Україні, дає всі засади стверджувати – немає жодних причин очікувати девальвації гривні», - заявив Голова Ради НБУ.

«Нацбанк володіє усіма необхідними механізмами для підтримання стабільності курсу національної валюти. Як ринковими, так і адміністративними. Так, якщо виникне необхідність, НБУ готовий застосувати і адміністративні методи для боротьби зі спекулянтами, адже економічних заходів для боротьби з ними не існує. До економічних методів впливу на курс гривні відносяться інтервенції на міжбанківському валютному ринку, які НБУ готовий провести в разі необхідності», - заявив Ігор Прасолов.

Джерело: НБУ