друкувати


КВУ фіксує дуже низьку активність партій щодо захисту виборчих прав у судах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-06 11:31:05

Політичні партії та кандидати в народні депутати не хочуть захищати своє право бути обраними, - вважає голова Івано-Франківської обласної організації Комітету виборців України Юрій Лисюк.

З його слів, йдеться насамперед про дуже малу, порівняно з виборами до місцевих рад 2010 року, кількість скарг до судових, правоохоронних та інших державних органів. «На минулих виборах, - зазначив пан Лисюк під час нещодавнього засідання тимчасової контрольної комісії Івано-Франківської обласної ради із сприяння організації та проведенню виборів народних депутатів України, - таких скарг було значно більше. І при цьому суди показали високу якість їх розгляду».

Як стверджує лідер обласного КВУ, відсутність матеріалів документування порушень виборчого законодавства та скарг з даного приводу до компетентних державних структур робить будь-які заяви політиків про різного роду фальсифікації і порушення голослівними. «Коли ж є папочка оскаржень, - говорить він, - тоді вже можна говорити: є порушення чи немає».

Автор: Сергій БІЛИЙ