друкувати


Р.Струтинський: Проти Гдичинського застосували брудні технології

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-04 02:45:45

Кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу №88 з центром в місті Коломия Богдан Гдичинський став жертвою застосування брудних виборчих технологій.

В цьому запевнював вчора членів тимчасової контрольної комісії Івано-Франківської обласної ради із сприяння підготовці та проведенню виборів народних депутатів України заступник голови Івано-Франківської ОДА – керівник апарату облдержадміністрації (щоправда наразі у відпустці) Роман Струтинський.

З його слів, на території 88-го виборчого округу невідомі зловмисники поширили два види листівок провокативного змісту, спрямованих на дискредитацію Б.Гдичинського перед виборцями. Так, в першому випадку в листівці від імені прес-служби Партії регіонів повідомляється, що вказаний кандидат виступає за розширення сфери застосування російської мови, в другому – його діяльність нібито засуджує низка громадських організацій Коломийщини.

Як стверджує пан Струтинський, в обох випадках йдеться про фальшивки, зміст яких не відповідає дійсності. Адже, по-перше, Б.Гдичинський неодноразово виступав, в тому числі і у засобах масової інформації на захист саме української мови особисто сприяв поповненню книжкових фондів прикарпатських бібліотек, закладів освіти тощо українськими книгами. Що ж до другої листівки, то, як стверджує керівник апарату ОДА, керівники дванадцяти з вказаних в ній громадських організацій публічно в ефірі коломийського телеканалу «НТК» заявили про свою непричетність до підписання вказаної у листівці заяви.

«Ми вже знаємо, з чийого штабу це вийшло, – додав пан Струтинський, – і навіть в якій друкарні це друкувалось».

Автор: Сергій БІЛИЙ