друкувати


Івано-Франківська облрада створила контрольну комісію для стеження за виборами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-03 04:30:37

В Івано-Франківській обласній раді будуть уважно стежити за перебігом парламентської виборчої кампанії. З цією метою депутати створили тимчасову контрольну комісію. Кажуть, на Прикарпатті триває тотальне порушення виборчого законодавства.

В кожному з семи округів відбувається неприхований підкуп виборців. Зокрема людям чи установам дарують цінні подарунки, організовують концерти зірок естради чи влаштовують відпочинок. Характерним є й чорний піар та маніпуляції зі створенням окружних і дільничних виборчих комісій. Такі порушення фіксували у Снятинському та Калуському округах.

Незважаючи на масові порушення виборчого законодавства, кажуть обранці, правоохоронні органи належним чином на них не реагують. Тому і вирішили створити свою тимчасову контрольну комісію. Її очолив тимошенківець Анатолій Дронь, а до складу увійшли представники найбільших фракцій ради. Щоправда опозиціонерів насторожила присутність у списку депутатів, котрі працюють держслужбовцями чи в бюджетних установах.

Однак зважаючи на те, що в комісії більшість мають опозиційні сили, обранці не взялися замінювати у ній держслужбовців-мандатників. За результатами роботи тимчасова контрольної комісія підготує звіт й представить його на одній з наступних сесій обласної ради.

Джерело: Радіо «Західний полюс»