друкувати


За приховування іноземного громадянства тепер штрафуватимуть

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-03 01:45:50

Верховна рада встановила штрафи за приховування факту одержання іноземного громадянства. За відповідний закон про внесення змін у деякі закони проголосували 264 народних обранця.

Згідно із законом, неподання або несвоєчасне подання заяви громадянина, який добровільно отримав іноземне громадянство (підданство), а також копії документів про громадянство тягне за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо мова йде про чиновника органів державної влади або місцевого самоврядування, штраф становить від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів.

Крім того, закон встановлює, що громадянство України не може отримати особа, яка вчинила злочин проти людства або здійснювала геноцид, була засуджена в Україні за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, або яка вчинила такий злочин на території іншої держави.

Нагадаємо, в кінці серпня повідомлялося, що після легалізації в Польщі подвійного громадянства отримати польський паспорт теоретично зможуть близько 30 тисяч українців, які легально проживають у цій країні.

Джерело: ТСН