друкувати


Олег Собчук: Номер мобільного змінював чотири рази

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-10-02 09:30:20

Олега Собчука, фронтмена гурту С.К.А.Й., я побачила у вишиванці – за лічені хвилини у нічному клубі SEKTOR розпочинався його діджей-сет в рамках акції під назвою «Слухай українське». Не дивлячись на те, що на годиннику далеко за північ, співак жартував, фантазував і навіть пробував співати коломийки.

- Олеже, яким ти бачиш свій ідеальний день?

- Хороше, знаєте, запитання (посміхається). Я прокидаюся в хорошому настрої, виспаний, повний енергії і сил, світить сонечко… Я нікуди не поспішаю. Спокійний і впевнений у собі. І ще – поряд посміхаються мої рідні.

- Твої три найпозитивніші риси і риси, які вважаєш у собі негативними?

- Скажу лише про позитивні – якось не хочеться говорити про негативні. Хоча і вихваляти себе не дуже хочеться. От дилема (сміється). Я узагалі не люблю себе інтерпретувати якимось чином. Краще за мене хай це говорять інші люди. А загалом я людина настрою. Я максималіст.

- Як ти вважаєш, співаки можуть впливати своїм авторитетом на політичні події в країні і чи слід їм це робити?

- Якщо вони зі сцени рекламують того, за кого вони виступають, то звичайно, що мають. Але це справді мають бути авторитетні співаки. Але адекватна, розумна людина ніколи не змінить свою політичну точку зору на користь іншої партії, якщо побачить , що її улюблений співак закликає підтримати ту партію, за яку вона не хоче голосувати. Особливо на фоні тих подій, які зараз відбуваються в Україні.

- Часто бачиш сльози своїх фанаток?

- Сльози? Таки часто. І це сльози радості. Деколи плачуть, якщо не хочуть, щоб я завершував виступ. Це приємно. Я намагаюся якось втішити цих людей, сказати щось хороше, дати автограф. На жаль, більшого запропонувати не можу.

- Скільки разів ти змінював номер свого мобільного?

- Чотири рази. Ви зараз запитаєте, чи через фанаток (сміється). Насправді були різні причини.

- Фраза чи слово, яке у тебе асоціюється зі словом Коломия?

- Коломия – не село, Коломия місто, в Коломиї дівчаточка, як біле намисто… (співає).

- Ого! В такій інтерпретації я ще не чула.

- А я думав, що це всі знають (дивується).

- Ну мені відомий варіант із закінченням «як пшеничне тісто».

- Хіба? Ну біле намисто таки крутіше (підмигує).

- А які найекстремальніші вчинки ти робив у своєму житті?

- Я на Тарханкуті цього літа стрибнув зі скали. Там висота вісім з чимось метрів. Повір, це було страшно, прикольно і екстремально.

- Благодійність – це тимчасова мода серед співаків чи свідомий і постійний вибір?

- Хочеться допомогти завжди, але робимо це, як тільки є можливість. На нашу електронну скриньку щодня приходить понад тридцять листів з проханнями про допомогу. Але лише сам Бог може всім допомогти. Принаймні ми стараємося - С.К.А.Й. активно співпрацює з представництвом ООН в Україні. Також наш гурт приєднався від України до світової спільноти у боротьбі зі СНІДом, виконавши композицію Веаtles «All You Nees Is Love», яку в один і той же час співали зірки в багатьох країнах.

Автор: Оксана РОМАНЕНЧУК