друкувати


Ресурс для фальсифікацій цьогорічних виборів – 9 мільйонів неактивних виборців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-29 01:45:18

За прогнозами соціологів участь у цьогорічних виборах візьмуть близько 20 мільйонів українців. Такі дані озвучили вчора брати-письменники Дмитро та Віталій Капранови, які відвідали місто Івано-Франківську спільно з головою партії «Українська платформа» Павлом Жебрівським та відомим політологом і блогером Олександром Палієм.

З їх слів, вказана цифра дає підстави говорити про можливість виборчих фальсифікацій, що можуть суттєво вплинути на результати голосування. «Нам лише один раз вдалося протистояти фальсифікації виборів. Це було в 2004 році, у третьому турі президентських виборів, коли на виборчі дільниці прийшли 29 мільйонів виборців».

Зі слів Дмитра Капранова, оті 9 мільйонів виборців різниці і є тим ресурсом, яким фальсифікатори гратимуть задля спотворення результатів волевиявлення.

Відтак, зі слів письменника, він з братом та колегами по політичній силі «Українська платформа»-«Собор», за списком якої вони балотуються до парламенту, поставили перед собою зібрання підняти якомога більше людей взяти участь у виборах. «Сьогодні країна стоїть над прірвою останніх виборів, - говорить пан Капранов, - Надалі просто не буде потреби… Тому ми поставили задачу скликати людей на вибори. Вони не йдуть, тому що не вірять. А треба їм запропонувати нову якість політики».

Автор: Сергій БІЛИЙ