друкувати


Лікарі закликають батьків схаменутися та викинути сосиски

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-28 03:30:24

Дедалі більше дітей в Україні хворіють через неправильне харчування, йдеться в сюжеті ТСН.

Понад мільйон малюків уже мають хвороби шлунка, а харчова алергія, що може перерости в алергічну астму, проявляється у кожної третьої дитини. Сто тисяч страждають від ожиріння, яке в дорослому віці може викликати серцево-судинні захворювання.

Проблема, зокрема, полягає у тому, що не всі люди дослухаються до порад лікарів та продовжують частувати своїх дітей магазинною ковбасою та сосисками.

"Ковбасу їсти - це шкідливо для власного здоров'я, а ми годуємо дітей. Вони беруть бутерброди з ковбасою в школу кожного дня. А навіть 30 грамів ковбаси на день вже призводить до того, що на 30-50 відсотків збільшується ризик раку шлунку", - застеріг головний дієтолог Міністерства охорони здоров'я Олег Швець.

Дедалі частіше діти відмовляються від продуктів, що додають здоров'я, наприклад молока. Замість необхідних півлітра на добу діти випивають лише дев'яносто грамів, підрахували гастроентерологи.

Головний дитячий гастроентеролог МОЗ України Олег Шандрін підкреслив, що для дітей раннього віку молочні продукти - це основа раціону. "Якщо дитина буде отримувати хоча б 200 мілілітрів молока, то це вирішить проблеми в плані підвищення здоров'я дітей", - зауважив Шандрін.

У тому, що склянка молока на день зміцнює дитячий організм, переконались у Харкові. У місцевих школах впродовж року всім першокласникам давали молоко. В результаті діти менше хворіли на застуди, і хронічні хвороби в них не загострювались.

Помітивши таке, педіатри звернулися до уряду із пропозицією коштом держави поїти молоком дітей у всіх школах країни.