друкувати


Прикарпатські медики пропонують примусово лікувати хворих на туберкульоз

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-27 03:30:31

Зупинимо туберкульоз. Прикарпатські медики вболівають за запровадження примусового лікування хворих з відкритою формою цієї недуги. Успіхи та проблеми боротьби із туберкульозом обговорювали на круглому столі спільно із представниками громадських організацій.

Легенева хвороба в Україні, кажуть лікарі, це невиліковна епідемія, від якої помирають частіше і страшніше, ніж від СНІДу. Утім хворі, які є безпосереднім джерелом інфекції, нині без перешкод виходять в місто, зливаються із натовпом та в будь-який момент можуть заразити кожного. Тож долати поширення недуги варто було згідно закордонної практики.

Та не медициною єдиною. Туберкульоз, переконані лікарі, це радше соціальна проблема. Відтак боротися із нею легше та дієвіше об'єднавши зусилля. Для цього навіть затвердили спеціальну обласну програму подолання епідемії небезпечної недуги. Першочергове завдання — максимально скоординувати зусилля медичних фахівців та громадських організацій.

Медики констатують — темпи поширення туберкульозу невпинно зростають. За перше півріччя в області виявлено 504 випадки цієї недуги, що на 7% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Утім є й позитивніша статистика — показник деструктивних форм захворювання значно зменшився. Загалом на Прикарпатті зафіксовано близько 20 тисяч хворих на туберкульоз.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»