друкувати


Українсько-польська дружба не має меж

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-24 02:30:50

Ось вже близько 11 років Опольське воєводство Республіки Польща співпрацює з Прикарпаттям. З того часу, кажуть обласні чиновники, угоди про партнерство підписали та успішно реалізують чимало районів нашої області.

Цього разу поляки налагоджують партнерські стосунки у розвитку не лише туристичної, але й медичної та освітянської галузі. Польська сторона має намір відвідати обласний кардіодиспансер та запросити тамтешніх кардіологів відвідати медконференцію про новації у медицині. Крім того польський політехнічний університет налагодив співпрацю з вишами Івано-Франківщини.

Плідна співпраця з польськими фахівцями допомогла у розвитку та відновленні сільського господарства. За словами голови ОДА Михайла Вишиванюка, перейнявши досвід закордонних фахівців в області вже створено чимало малих підприємств.

Вже нині, відзначив Михайло Вишиванюк, за кошти польської сторони проводять реконструкцію астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван. У планах обласних чиновників вже наступного року в селі Микуличин побудувати молодіжний українсько-польського центр . Ця установа, відзначають обласні чиновники, стане центром зустрічей молоді з усієї Європи.

Джерело: Радіо «Західний полюс»