друкувати


Японці гріють прикарпатців

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-24 01:45:04

Японці гріють прикарпатців. Делегація азійської країни перевірила стан реалізації проектів за схемою зелених інвестицій. Ці кошти Україна отримала за торгівлю квотами Кіотського протоколу. Гроші скерували на утеплення освітніх закладів та лікарень.

Зокрема такі роботи проводять у школі села Мишин, що на Коломийщині. Тут вже замінили старі вікна, вік яких перевищив 40 років. Триває реконструкція фасаду. Школярі вже відчули ефект нововведень.

Японці приїхали на Коломийщину не для галочки. Об'єкти, що фінансуються з іноземного капіталу уважно оглянули. Звернули увагу на якість виконаних робіт, і навіть на складові будівельних матеріалів.

Утеплення соціальних закладів за кошти отримані після участі України в Кіотському протоколі є суттєвою допомогою обмеженому місцевому бюджету. Адже реконструкція допоможе економити гроші на опаленні шкіл та лікарень.

Загалом в області за кошт японців утеплюють 33 об'єкти у чотирьох районах, Яремче та Івано-Франківську. Сума цих робіт складає 59-мільйонів гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»