друкувати


Доній грає на руку Януковичу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-22 02:20:01

Народний депутат України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Роман Забзалюк вважає, що скандальні випади своїх колишніх колег проти керівництва Об'єднаної опозиції свідчать про їх перехід на бік Партії регіонів.

- Як би режим не намагався і не розраховував на силову розв'язку, опозиція продовжує об'єднувати навколо себе істотні пласти населення, - сказав Роман Забзалюк, коментуючи запущені Олесем Донієм чутки про формування в складі Об'єднаної опозиції групи змовників, які мають намір розвалити «Батьківщину».

- «Регіонали» починають запускати нові провокації проти опозиційних сил у вигляді спроби створення міфу про якісь розколи і протистояння всередині опозиції. Так, сьогодні Олександру Турчинову дуже складно, адже потрібно було переконати багатотисячні партійні колективи (в «Батьківщині» близько 600 тисяч партійців) про необхідність об'єднання в єдиний фронт всіх політсил, які здатні боротися з режимом Януковича. І йому це вдалося! Якщо ж брати до уваги нещодавні несподівано провокаційні висловлювання Донія, хочу сказати, що я був про нього іншої думки. Але хіба можна після настільки провокаційного демаршу вважати Донія представником опозиції? Судячи з усього, він остаточно заплутався і перейшов в опозицію проти всіх, а це, як відомо, на руку тільки Януковичу і «регіоналам». Тоді, жителям Івано-Франківської області, де пішов всупереч рішенню з'їзду Об'єднаної опозиції кандидатом в депутати по округу № 88 пан Доній, і тим самим намагаючись послабити позиції Олександра Левицького, стійкого і вірного патріота України, я порадив би при ухваленні рішення пам'ятати наступне: краще обрати патріота на Коломиї, ніж старшого на Колимі! Адже якщо об'єднані опозиційні і національно-патріотичні сили країни не відстоять свої свободу, незалежність і демократію, повторення сталінського терору у виконанні кримінальної олігархії та її шпани - не змусить себе довго чекати.

Що стосується демаршу нашого колишнього однопартійця Сергія Міщенка, скажу тільки одне - коли ми розуміємо, що режим Януковича будує в державі кримінальну диктатуру, прагнути перетворити країну в протекторат олігархів, а українська нація штучно і силою перетворюється в «національна меншина», всі ці так звані демарші політиків-«тушок» виглядають не просто потворно. Адже мова сьогодні йде про долі мільйонів людей, які не бажають жити в «феодальному паханаті». Чесний політик - опозиціонер в цій ситуації буде робити все можливе щоб посилити ряди опонентів режиму, а не зганьбити або послабити їх на догоду своїм меркантильним інтересам, - вважає Роман Забзалюк.

Автор : Дмитро Бровкін "Вечерние Вести"