друкувати


Обсяг продажів та послуг івано-франківської ритуальної служби склав півмільйона гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-21 12:30:16

279 тисяч гривень податків та 543,5 тисячі гривень внесків до Пенсійного фонду сплатило за час своєї активної діяльності івано-франківське комунальне підприємство «Міська ритуальна служба».

Як повідомив керівник підприємства Роман Микула, рішення про створення в обласному центрі Прикарпаття «Міської ритуальної служби» було прийнято Івано-Франківською міськрадою в серпні 2011 року, свою діяльність нестворена структура фактично розпочала з листопада 2011 року.

За цей час підприємству, на яке, відповідно до статутних цілей, покладено виконання функцій з організації поховань, благоустрою та утримання діючих та закритих кладовищ, утримання пам’ятників і пам’ятних знаків, поховання безрідних та невідомих громадян, утримання кафе, поминальних залів та надання інших ритуальних послуг, вдалося довести обсяг продажів до 450 тисяч гривень на місяць. «Для порівняння, - зазначає пан Микула, – в листопаді – грудні ця цифра становила 176-275 тисяч гривень на місяць».

При цьому питома вага доходів комунального підприємства розподілилась таким чином: 68% – надходження від надання ритуальних послуг, 20% – від продажу ритуальної продукції, ще на 12% – від продажу готової продукції власного виробництва.

«На даний час, – додає керівник, – ведеться робота в напрямку оптових продаж ритуальних товарів та ритуальної атрибутики, за десять місяців підприємством проведено заходи щодо відновлення виробничої діяльності, зокрема відновлено роботу бетонного та столярного цехів, облаштовано поминальну залу… Також на території підприємства по вулиці Гетьмана Мазепи, 162, облаштовано виставковий зал для оптового продажу ритуальної продукції».

Автор: Сергій БІЛИЙ