друкувати


У Івано-Франківську розпочали інспектування орендованої землі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-20 03:30:05

В Івано-Франківську детально проінспектували перших 130 гектарів землі. Фахівці провели інвентаризацію промислових територій у межах вулиць Коновальця-Бандери та Дудаєва.

Цю роботу на замовлення мерії виконали незалежні експерти аби перевірити — чи підприємства часом не використують більше територій, ніж сплачують податків у бюджет. Як виявилося, результати інспектування підтвердили побоювання влади.

Отриману інформацію управлінці з мерії передали для аналізу і належних висновків податковій інспекції. Та зібрати дані про фактично використовувану землю, кажуть чиновники — це лише половина роботи. Тепер потрібно ефективно стежити за подальшими змінами у земелекористуванні і оновлювати бази даних.

Однак з цим є труднощі. Влада не може отримати електронну версію інвентаризованої землі. Для цього потрібне розширення штату працівників, облаштування окремого серверного приміщення, і найголовніше — спеціальне програмне забезпечення. Адже дані про комунальну землю вимагають спеціальних, особливих умов для зберігання. На це потрібно віднайти в бюджеті майже 80 тисяч гривень.

Наступним етапом перевірки буде інвентаризація земель в межах вулиці Коновальця, Ботанічної та Польової. В цьому місці також сконцентровано чимало виробничих та складських приміщень. Загалом інспектування всього Івано-Франківська земельники планують завершити до 2014 року. На це передбачено 2, 8 млн. гривень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»