друкувати


На Прикарпатті відкрили чергову газову свердловину

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-17 02:30:52

Енергетична незалежність України. У Богородчанах ввели в експлуатацію свердловину №6 та відкрили установку підготовки газу.

Нова УПГ Старобогородчанського газового родовища забезпечить збільшення видобутку та безперебійного постачання природного газу з родовища у магістральний газопровід. Нове обладнання вартістю у 950 тисяч гривень зводили рівно вісім місяців.

Усі роботи здійснювало товариство «Укрнафтогазінвест» у рамках проекту по розвідці і видобутку природного газу. Він реалізовується на даній території з 2008-го року. За цей час тут пробурили 5 газових свердловин, з яких подали до магістрального газопроводу 225 мільйонів кубічних метрів природного газу.

Найбільше радіють такій співпраці чиновники. Кажуть, дане підприємство щороку сплачувало до бюджетів усіх рівнів один мільйон 950 тисяч гривень. А з введенням в експлуатацію свердловини №6 відрахування збільшаться до двох з половиною мільйонів.

Та на цьому співпраця з інвестором не завершується. На території Богородчан є ще 350 застарілих свердловин, які потребують відновлення.

Джерело: Радіо «Західний полюс»