друкувати


Найпопулярнішими торговими марками країни стали виробники курятини, солодощів, та пива

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-14 01:10:14

Більше половини своїх доходів українці витрачають на їжу. За даними Держстату, основні витрати середньостатистичного жителя країни припадають на яйця, молоко та молочні продукти. У рейтингу ж брендованих продтоварів населення віддає перевагу курятині, солодощам та пиву.

Так, рейтинг найпопулярніших брендів країни, який склало видання "Фокус", очолила торгова марка "Наша ряба", під якою продається курятина. В першу чергу це пояснюється її доступною ціною у порівнянні з іншими видами м'яса. За рік доходи одного з лідерів ринку виросли на 1 млрд грн до 5,1 млрд, що, зокрема, зумовлено збільшенням виробництва на 7% за результатами минулого року і підвищенням цін на курку.

Так, за 2011 рік середня ціна куриного м'яса компанії "Миронівський хлібопродукт", яка є власником ТМ "Наша ряба", виросла на 10% і склала 15 грн без урахування ПДВ.

Друге місце рейтингу посіла кондитерська корпорація "Roshen" Петра Порошенка. Продажі торгової марки зросли майже на 1 млрд грн до 4,54 млрд.

Третє місце у списку займає пивна торгова марка корпорації "САН ИнБев Украина" "Чернігівське". Доходи від продажів продукції під цим брендом за 2011 рік склали 4,265 млрд грн.

Далі у рейтингу йдуть наступні торгові марки: цигарки "Прима" - 3,233 млрд грн, кондитерські вироби "Конті" - 1,9 млрд грн, пиво "Оболонь" - 1,63 млрд грн, горілка "Хортиця" - 1,55 млрд грн, горілка "Nemiroff" - 1,53 млрд, горілка "Хлібний дар" - 1,372 млрд грн, пиво "Рогань" - 1,273 млрд грн.

У рейтингу видання торгові марки ранжувались за обсягами роздрібних продажів на внутрішньому ринку країни за підсумками 2011 року.

Джерело: ТСН