друкувати


На Прикарпатті обговорили стан збереження лісів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-13 12:30:49

Примножити і зберегти. Висихання ялин, недосконала інфраструктура та законодавство. Про це і не тільки у переддень свого професійного свята говорили прикарпатські лісівники.

Будівництво лісових доріг — одне з пріоритетних завдань для підвищення ефективності ведення лісового господарства. Відтак цьогоріч в області планують побудувати 50 кілометрів лісових доріг.

Але цього, кажуть фахівці недостатньо і потрібні кошти. Неабияк турбує охоронців лісу і мізерні штрафи, які накладають природоохоронні та контролюючі органи за самовільні вирубки

Натомість головний лісівник України Віктор Сівець нині говорить про здобутки. Мовляв головне, що вдалося підвищити зарплату лісівникам. Тож нині такі працівники отримують на 1,5 тисячі більше. Втричі скоротилась незаконна вирубка лісу. Аби її взагалі мінімізувати вже до кінця року планують ввести електронний облік деревини.

Серед основних переваг системи електронного обліку деревини – економія коштів та зменшення трудових затрат. За рахунок зекономлених грошей лісогосподарські підприємства зможуть збільшувати площі лісових насаджень, купувати нову техніку та розвивати лісову інфраструктуру.

Джерело: Радіо «Західний полюс»