друкувати


"Івано-Франківськгаз" торік вперше за 21 рік став прибутковим

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-06 03:10:29

Публічне акціонерне товариство «Івано-Франківськгаз» в минулому році вперше за роки незалежності України стало прибутковим підприємством, - констатував днями керівник товариства Ігор Прокопів.

З його слів, сума чистого прибутку підприємства за минулий рік склала 27 мільйонів гривень, що дозволило товариству вперше в історії виплатити дивіденди акціонерам і запустити інвестпрограму із заміни застарілих мереж газопостачання на території Прикарпаття.

Як стверджує пан Прокопів, вихід очолюваної ним організації у розряд прибутковим став можливим після того, держава пішла на зустріч підприємству, списавши 571 мільйон гривень старих його боргів, спричинених невідповідністю тарифів, через яку підприємство не могло розраховуватись за виробничо-технічні витрати.

«На сьогоднішній день тарифи врегульовані, – зазначає керівник, – сьогодні тариф на транспортну роботу складає 360 гривень 60 копійок, тариф на постачання – 65 гривень 52 копійки. Що таке тариф? Це є наше основне джерело життя».

Ще 153 мільйони боргів були підписані до реструктуризації на 20 років.

Закономірним наслідком наведених змін стало збільшення відрахувань до бюджету у вигляді податків. Так, за 2011 рік підприємство сплатило 65 мільйонів гривень податків, а вже цього року – 50 мільйонів гривень.

Автор: Сергій БІЛИЙ