друкувати


Відсоток здорових дітей меншає

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-03 01:30:49

На додачу до нових знань — недуги. Міністерство охорони здоров'я провело дослідження серед школярів. Як результат — у дітей з 1-го по 11-тий класи спостерігається тенденція до збільшення захворювань. На першому місці залишаються хвороби органів травлення, на другому — органів дихання, а ось на третє місце вперше за останні 5 років вийшли захворювання придаткового апарату.

Відсоток здорових дітей меншає. Це підтверджують і місцеві медики. 50% прикарпатських школярів мають проблеми з поставою та зором. Відтак радять батькам дотримуватися режиму зорової роботи.

Фахівці припускають, що причина всіх бід у школярів в нераціональному харчуванні та відсутності фізичної активності. Відтак заслужені тренери Прикарпаття радять батькам віддавати своїх дітей у спортивні гуртки. Кажуть, саме спорт допоможе здолати чимало недуг.

Окрім спорту варто приділяти увагу і психічному здоров'ю дитини. Психологи радять не вимагати багато від школяра. Кажуть постійний страх покарання за погані оцінки може спровокувати стрес. Відтак варто просто похвалити своє чадо за досягнення і допомогти розібратися у складних завданнях.

Джерело: Радіо «Західний полюс»