друкувати


З простих кухлів пиво п'ється довше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-09-01 09:00:12

Форма кухля для пива впливає на швидкість випивання людиною цього напою. До такого висновку прийшли вчені з Брістольського університету в Англії.

Науковці провели дослідження та виявили, що в кухлі неправильної форми пиво зазвичай закінчується набагато швидше, ніж у простій прямій тарі. В часі середні показники склали 7 супроти 11 хвилин – за підсумками експерименту, в якому 159 осіб пили півпінти (близько 0,3 літра) пива.

Пояснити цей феномен дослідники спробували за допомогою гіпотези про неможливість на око правильно оцінити рівень залишку напою в кухлі неправильної форми. Внаслідок цього, припускають учені, споживачу важче контролювати ситуацію і пиво закінчується швидше, ніж у випадку, коли чітко видно, скільки вже випито і скільки залишилося.

При цьому дослідження показало, що безалкогольні напої люди п'ють з однаковою швидкістю як з простих, так і "вигнутих" кухлів. Керівник експерименту доктор Анджела Еттвуд пояснила це тим, що у випадку з безалкогольними напоями люди не намагаються себе стримувати і не стежать за тим, скільки ще рідини залишилося в бокалі.

Джерело: ТСН