друкувати


Гуртом і… колеса від смітників легше шукати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-31 11:30:09

Розшук 67-ми викрадених коліс від контейнерів для зберігання твердих побутових відходів, а також осіб, причетних до крадіжок, буде більш ефективним, якщо його здійснюватимуть міліціонери спільно з представниками сміттєперевізників, зокрема «АТП-0928».

В цьому переконаний заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу внутрішніх справ Володимир Борзюк, який запропонував днями керівництву АТП провести спільні рейди на так званому «п’яному базарі» та в інших місцях можливого продажу зловмисників викрадених коліс.

Зі слів пана Борзюка, це дало б змогу в разі виявлення викраденого майна одразу задокументувати правопорушення, встановити збутників краденого майна, а через них і вийти на крадіїв.

Нагадаємо, раніше в ході кількох оперативних нарад у міського голови обласного центру спочатку начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик, а потім і керівництво «АТП-0928» неодноразово нарікали на невідомих зловмисників, які регулярно викрадають колеса від нещодавно встановлених євроконтейнерів.

На зауваження директора АТП Максима Василечка про те, що його підлеглі, мовляв, самостійно проводять рейди по «п’яних базарах», правоохоронець зауважив, що проведення таких рейдів спільно зі співробітниками міліції матиме більшу ефективність, оскільки навіть якщо працівники перевізника і знайдуть колеса в ході самостійної перевірки, не факт, що вони зможуть їх повернути. Та й зловмисники в такому випадку залишаться безкарними. В той же час співробітники органів внутрішніх справ під час таких рейдів наділені усім комплексом процесуальних механізмів впливу на крадіїв та збутників краденого.

Автор: Сергій БІЛИЙ